Verkleurde nagels

Verkleurde nagels zijn een veel voorkomend symptoom van schimmelnagels.

Verkleurde nagels kunnen heel vervelend zijn en mensen kunnen zich ervoor schamen. Daarnaast kunnen verkleurde nagels ook een teken zijn van gezondheidsproblemen, zoals een infectie of chronische aandoening.

Gele nagels

Gele nagels zijn vaak een symptoom van schimmelnagels en kunnen bij iedereen voorkomen. Sporters en ouderen zijn hiervoor wel vatbaarder. Nagels kunnen verschillende soorten schimmelinfecties hebben en elke soort heeft andere symptomen. Het is niet ongebruikelijk met meerdere soorten schimmelinfecties tegelijkertijd te maken te hebben. Gele nagels worden vaak in verband gebracht met dermatofyten; dit zijn schimmels die ook vaak de huid aantasten.
Lees hier meer over schimmelnagels bij sporters

In enkele gevallen zijn gele nagels het gevolg van een genetische afwijking die het yellow nail syndrome genoemd wordt. Geassocieerd met luchtwegaandoeningen en lymfoedeem, een aandoening waarbij zich vocht ophoopt en die een chronische zwelling van de benen veroorzaakt. Gele nagels worden ook in verband gebracht met diabetes, slechte bloedcirculatie en een verzwakt immuunsysteem.
Lees hier meer over schimmelnagels bij diabetes

Nail fungus toenail discolored

Witte nagels

Witte nagels kunnen veroorzaakt worden door de zeldzame schimmelinfectie white superficial onychomycosis, die vooral de teennagels aantast. Deze schimmels bezetten de nagelplaat, waar witte, poederachtige plekken ontstaan die de hele nagel kunnen bedekken. Door de infectie wordt de nagel stroef en brokkelig. Endonyx onychomycosis, een andere soort schimmelinfectie, kan een melkachtige witte verkleuring veroorzaken. Als de nagel is losgeraakt van het nagelbed kunnen witte plekken op de nagel ontstaan.

Zwarte nagels

Zwarte teennagels zijn vaak het gevolg van een verwonding of van het dragen van te kleine schoenen of schoenen die te strak zitten. Ongelukjes zoals je tenen stoten kunnen ertoe leiden dat bloed zich onder de nagel ophoopt, waardoor deze er zwart, paars, rood of bruin uit komt te zien. Dit verschijnsel wordt ook subungual hematoma genoemd en kan zeer pijnlijk zijn vanwege de druk die onder de nagel wordt opgebouwd. Zwarte nagels gaan vaak samen met zwellingen, een onaangename geur en wondvocht. De nagels kunnen er na een paar dagen afvallen. Op blote voeten lopen en sporten verhogen de kans op verwondingen aan de teennagels. Zwarte verkleurde nagels kunnen ook het gevolg zijn van een schimmelinfectie.
Lees hier meer over de behandeling van schimmelnagels

Groene nagels

Groene nagels worden vaak veroorzaakt door bacteriën die het nagelbed aantasten, deze worden ook wel pseudomonas genoemd. Mensen met een verzwakt immuunsysteem zijn voornamelijk vatbaar voor deze infecties. Schimmelinfecties kunnen soms ook de oorzaak zijn van (geel) groene nagels.

Behandeling van verkleurde nagels

De juiste behandeling voor verkleurde nagels is afhankelijk van de onderliggende oorzaak. Naloc is een klinisch bewezen lokale behandeling voor schimmelnagels. De unieke formule van Naloc verbetert de structuur en de hydratatie van de nagel. Op deze wijze wordt de natuurlijke staat van de nagel hersteld. Schimmels en bacteriën krijgen geen kans.
Lees hier meer over de behandeling van schimmelnagels met Naloc


Naloc: 3-dubbel effect bij de behandeling van schimmelnagels

Naloc doodt de nagelschimmel, vermindert verkleuring en maakt de nagel weer sterk.

Schimmelnagels behandelen

Hoe eerder je met de behandeling begint, hoe groter de kans op genezing.

Naloc: 3-dubbel effect bij de behandeling van schimmelnagels

Naloc doodt de nagelschimmel, vermindert de verkleuring en maakt de nagel weer sterk

Lees meer over Naloc